Věneček se žloutkovým krémem od Jany Bystřické obsahuje tajné ingredience

28. únor 2025

Největší audioportál na českém internetu

Věnečky se žloutkovým krémem od Jany Bystřické | Foto: Dana Jelínková, Český rozhlas

Jana Bystřická vyrábí oceněné věnečky se žloutkovým krémem. Natáčela Dana Jelínková

Vystudovala ekonomii, ale vždy jí to táhlo ke sladkému. Po jedné nepovedené objednávce na dort pro svého syna začala sama péct. Dnes je Jana Bystřická majitelkou cukrárny.

Už na střední škole ráda dělala dorty pro rodinu i spolužáky. Od roku 2015 se tomuto oboru věnuje naplno. K pečení jí přivedla babička. V kuchyni navíc ráda pomáhala. Už od dětství tak měla sen: mít výrobnu s cukrárnou. A sem se jí splnil.

Věneček se žloutkovým krémem od Jany Bystřické

Už od začátku měla jasnou vizi - vyrábět kvalitní dorty a zákusky, pouze z kvalitních surovin a nepoužívat žádné náhražky. Nejdříve začala s výrobou dortů. Postupně se přidaly zákusky.

Kromě nejrůznějších dortů a dalších pochoutek jsou doménou její cukrárny věnečky se žloutkovým krémem, které zabodovaly v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii cukrářské výrobky.  

„Korpus je klasické odpalované těsto. Obsahuje ale i některé tajné přísady. Je to moje know-how, to nikomu prozrazovat nebudu“ usmívá se Jana Bystřická.

Pro výrobu svých výrobků používá vždy jen české ingredience a vyhledává také lokální dodavatele surovin. „Na dorty, koláčky i zákusky používám suroviny od místních farem a dodavatelů. Právě soutěž jako je Regionální potravina, nám v tomto směru pomáhají,“ doplňuje Bystřická.

Související