Věneček se žloutkovým krémem od Jany Bystřické obsahuje tajné ingredience

Jana Bystřická vyrábí oceněné věnečky se žloutkovým krémem. Natáčela Dana Jelínková
Vystudovala ekonomii, ale vždy jí to táhlo ke sladkému. Po jedné nepovedené objednávce na dort pro svého syna začala sama péct. Dnes je Jana Bystřická majitelkou cukrárny.
Už na střední škole ráda dělala dorty pro rodinu i spolužáky. Od roku 2015 se tomuto oboru věnuje naplno. K pečení jí přivedla babička. V kuchyni navíc ráda pomáhala. Už od dětství tak měla sen: mít výrobnu s cukrárnou. A sem se jí splnil.
Už od začátku měla jasnou vizi - vyrábět kvalitní dorty a zákusky, pouze z kvalitních surovin a nepoužívat žádné náhražky. Nejdříve začala s výrobou dortů. Postupně se přidaly zákusky.
Kromě nejrůznějších dortů a dalších pochoutek jsou doménou její cukrárny věnečky se žloutkovým krémem, které zabodovaly v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii cukrářské výrobky.
„Korpus je klasické odpalované těsto. Obsahuje ale i některé tajné přísady. Je to moje know-how, to nikomu prozrazovat nebudu“ usmívá se Jana Bystřická.
Pro výrobu svých výrobků používá vždy jen české ingredience a vyhledává také lokální dodavatele surovin. „Na dorty, koláčky i zákusky používám suroviny od místních farem a dodavatelů. Právě soutěž jako je Regionální potravina, nám v tomto směru pomáhají,“ doplňuje Bystřická.
Související
-
Během covidu začala pěstovat bylinky, dnes je držitelkou ocenění Regionální potravina
Vše začalo během covidu, kdy Olga Novak z Karlových Varů začala doma pěstovat mikrobylinky. Dnes je dodává po celém kraji a její hrášek získal titul Regionální potravina.
-
Chléb Farmář Lenky Bezděkové je vítězem v kategorii pekařských výrobků
Chléb Farmář Lenky Bezděkové se stal vítězem v kategorii pekařských výrobků, včetně těstovin. Jeho unikátní semínková receptura se zrodila díky pokusům a omylům.
-
Lahůdky od vedle představují oceněné potraviny z Karlovarského kraje
Lahůdky od vedle je nový seriál, který přiblíží příběhy potravinových producentů z Karlovarského kraje, jejichž výrobky získaly prestižní označení Regionální potravina.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.