Nejnovější
-
Jídlo
Tajemství v láku i poctivé špekáčky. Krčmovi utopenci patří mezi nejlepší v kraji
Echtovní utopenci z řeznictví Krčma v Karlových Varech – Drahovicích získaly ocenění v prestižní soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii Ostatní.
-
Jídlo
Bio smetana z Farmy Kubernát získala ocenění za ekologickou výrobu a čerstvost
Bio smetana z Farmy Kubernát Děpoltovice získala ocenění v prestižní soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii mléčných výrobků - ostatních.
-
Jídlo
Doupovské uzeniny Pelant dovedly svou vepřovou Retro paštiku k dokonalosti
Doupovské uzeniny Pelant v Žalmanově získaly ocenění v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje. Retro paštika vyhrála v kategorii Masné výrobky tepelně opracované.
-
Jídlo
Pšeničný speciál 11 z pivovaru Permon kombinuje německý styl a českou hořkost
Pivovar Permon v Sokolově získal ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje za svůj poctivý Pšeničný speciál 11. Příběh pivovaru by mohl sloužit jako námět pro film.
-
Jídlo
Pro podmanivý sýr Adam ze Statku Bor ZEOS se zákazníci vracejí opakovaně
Mezi nejlahodnější produkty Statku Bor ZEOS na Karlovarsku patří ručně vyráběný, plnotučný sýr Adam. Obdržel ocenění v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje.
-
Jídlo
Hovězí T-bone steak ze statku Hlinky zaručuje šťavnatý gastronomický zážitek
Hovězí T-bone steak z ekologického statku Hlinky na Karlovarsku získal ocenění v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii trvanlivých masných výrobků.
-
Jídlo
Prémiový světlý ležák Dukát 12 z pivovaru Rudohor je chloubou Krušných hor
Pivovar Rudohor z Dolního Žďáru se pyšní oceněním Regionální potravina Karlovarského kraje za svůj prémiový světlý ležák Dukát 12. Výjimečnost piva spočívá v receptuře.
-
Jídlo
Mechový dortík z Karlových Varů vyniká přírodními surovinami z lokálních zdrojů
Mechový dortík z restaurace Bistrotéka LH v Karlových Varech se stal vítězem soutěže Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii cukrářských výrobků.
-
Jídlo
Věneček se žloutkovým krémem od Jany Bystřické obsahuje tajné ingredience
Vystudovala ekonomii, ale vždy jí to táhlo ke sladkému. Po jedné nepovedené objednávce na dort pro svého syna začala sama péct. Dnes je Jana Bystřická majitelkou cukrárny.
-
Jídlo
Během covidu začala pěstovat bylinky, dnes je držitelkou ocenění Regionální potravina
Vše začalo během covidu, kdy Olga Novak z Karlových Varů začala doma pěstovat mikrobylinky. Dnes je dodává po celém kraji a její hrášek získal titul Regionální potravina.
Stránky
O pořadu
Lahůdky od vedle
V seriálu Lahůdky od vedle představíme proslavené výrobce potravin z Karlovarského kraje, jejichž produkty získaly prestižní ocenění Regionální potravina.
Čas vysílání
Pátek 11:20 | Karlovy Vary |
Další pořady
-
Desky, pásky, vzpomínky
Písničky, které provázely život slavných muzikantů. Vyprávění hudební osobnosti o svém životě, inspiraci, rodině i přátelích, spoluhráčích a dalších zajímavostech.
-
Příběhy slavných značek
Poslechněte si příběhy lidí, jejichž nápady či výrobky nás obklopují leckdy už sto let.
-
Slavíci v krabici
Seriál mapující skoro šedesátiletou historii ankety popularity českých a slovenských hudebních interpretů.
-
Mezi nebem a zemí
Magazín o víře a spiritualitě. Reportáže, rozhovory, pozvánky a aktuální informace o událostech duchovního života.