Český rozhlas Karlovy Vary vám přináší aktuální zpravodajství z regionu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, reportáže, komentáře, diskuse i zábavu.

Stanice začala vysílat 1. listopadu 2018, je tak nejmladší regionální stanicí Českého rozhlasu. Jejím ředitelem je od roku 2023 David Jakš.

Vlastní program vysílá denně od 5.00 do 9.00 a od 14.00 do 16.00 hodin, zatímco dopoledne a v podvečer šíří vysílání Českého rozhlasu Plzeň. V několika oknech přes den a v rámci večerního a nočního vysílání uvádí celoplošné pořady středočeské stanice ČRo Region a společný program regionálních stanic Českého rozhlasu.

Jak nás naladíte

Český rozhlas Karlovy Vary vysílá 24 hodin denně analogově a digitálně. Řada vysílačů na velmi krátkých vlnách tvoří regionální síť zabezpečující pokrytí území Karlovarského kraje.

Naladíte nás také prostřednictvím multiplexu RTI cz, v nabídce vybraných kabelových televizí a u operátorů poskytujících programy přes internetový protokol (IPTV). Stanice dále vysílá živě na internetu a na mobilních zařízeních.

VKV/FM (číslo udává frekvenci v MHz)

  • Aš - 96,7 (Háj)
  • Cheb - 89,5 (Špitálský Vrch)
  • Jáchymov - 103,4 (Klínovec)
  • Karlovy Vary - 91,0 (Tři kříže)
  • Mariánské Lázně - 100,8 (Dyleň)
  • Sokolov - 98,2 (Hornická)

DAB+ (čísla a písmena udávají kanál)

  • Karlovy Vary - 5A 
  • Klínovec - 9C
  • Toužim - 5B

Vysílání můžete poslouchat živě na webové stránce stanice a v aplikaci mujRozhlas.

Pokud vás v našem vysílání něco zaujme, pokud se vám něco líbí nebo naopak nelíbí, pokud máte nějaký námět na zlepšení, dejte nám o tom vědět. Máte rádi soutěže v našem vysílání? Pročtěte si jejich pravidla...

Kontakt

Český rozhlas Karlovy Vary
Zítkova 3
360 01 Karlovy Vary

Telefon: 
+420 353 222 232

Telefon do vysílání: 
+420 221 553 737

E-mail:
karlovyvary@rozhlas.cz

Facebook:
facebook.com/rozhlasvary

Pozvánky na kulturní, rodinné a společenské akce, výstavy a další přijímá:
Eva Jandáková
Telefon: 221 553 745
e-mail: eva.jandakova@rozhlas.cz

V případě zájmu o reklamu, nebo cenovou kalkulaci kontaktujte:
Blanka Marťáková
Telefon: 602 192 205
e-mail: blanka.martakova@rozhlas.cz

Ve věci mediální spolupráce a partnerství se obraťte na:
Eva Jandáková
Telefon: 221 553 745
e-mail: eva.jandakova@rozhlas.cz

Historie

Počátky v Karlových Varech

Počátky rozhlasu

Pokud budeme pátrat po úplných začátcích rozhlasového vysílání z Karlových Varů, musíme se vrátit do roku 1954, kdy bylo zřízeno detašované pracoviště plzeňského rozhlasu v Karlových Varech. Program zajišťoval nejméně jeden redaktor. Redaktor pobočné stanice plzeňského rozhlasu vyťukával denně zprávy na psacím stroji. Vložil je do obálky a podal na poště. V prvních letech měla pobočka v Karlových Varech k dispozici jen jednu místnost v budově na tehdejší třídě odborů.

Rozkvět

Jedna z dalších kapitol se odehrávala v prostorách lázeňského domu Rozkvět. Zde se vystřídalo několik nových lidí. Například Jindřich Urban, Jaroslav Jindra, Alois Mužík, Karel Iša nebo Josef Linka a stále zde od 60. let byla také Jindra Sobíšková (později Klímová a nositelka novinářské Ceny Ferdinanda Peroutky). Přibyly magnetofony, stříhačky a reportážní vozy z Plzně jezdily jen k větším událostem.

Třída Dukelských hrdinů (dnes Stará Louka)

Pobočka Karlovy Vary přesídlila do budovy naproti karlovarskému oblastnímu divadlu (dnes Městskému divadlu Karlovy Vary). Redaktoři byli nadšeni z přepychu, který je čekal. V té době se karlovarské vysílací studio stalo jedním z nejmodernějších v republice. Začalo přitahovat mnoho režisérů k natáčení her.

Lenka Andělová ve studiu na Staré Louce

Technika pokročila a rozhlas zde měl k dispozici nejen kompletní studiové vybavení ale i přenosné magnetofony. Zhruba v této době se na scéně rozhlasu v Karlových Varech objevil také Jaroslav Fikar – dnes velmi známý novinář a autor knih z regionální historie.

Přelom tisíciletí „Na Čerťáku"

V 90. letech sídlila krajská redakce v provizorních prostorách v Čapkově ulici a zajišťovala především zpravodajské příspěvky pro vysílání Českého rozhlasu Plzeň. Ale ani v této době nepřišli posluchači v Karlovarském kraji o informace z regionu. Ranní a odpolední vysílání běželo paralelně nezávisle na sobě jak pro Plzeňský, tak pro Karlovarský kraj. O chod rozhlasu v Čapkově ulici se starala Lenka Andělová a Zbyněk Štíbr, kteří zde pracovali ve dvou. Těsně před rokem 2007 osazenstvo v Karlových Varech tvořila parta čtyř lidí: Andrea Strohmaierová, Jiří Brechličuk, Zdeněk Trnka a Dana Jelínková.

První samostatná zpravodajská relace

Historie samostatného rozhlasového vysílání z Karlových Varů je poměrně krátká. Začala se psát 2. ledna 2007, kdy se na frekvencích Českého rozhlasu Plzeň v Karlovarském kraji v šestnáct hodin ozvala první zpravodajská relace odbavená z nově zrekonstruované budovy v ulici Zítkova u hotelu Imperial, kde dříve byla ubytovna pro zdravotní sestry.

Rozhlasová budova v Karlových Varech na historické fotografii

I když to skutečně poprvé se z Karlových Varů vysílalo ve středu 15. listopadu 2007, kdy byla budova redakce Českého rozhlasu Plzeň v Karlových Varech slavnostně otevřena. Tehdy se vysílalo jen několik minut a posluchači slyšeli zpravodajskou relaci v šestnáct hodin a krátké povídání s tehdejším generálním ředitelem ČRo Václavem Kasíkem.

Těsně před rokem 2007 osazenstvo v Karlových Varech tvořila parta čtyř lidí: Andrea Strohmaierová, Jiří Brechličuk, Zdeněk Trnka a Dana Jelínková. Kolem roku 2008 se k nim připojil (dnešní šéfredaktor) Radim Jehlík na pozici moderátora a moderátorskou polovičkou mu byl Petr Čimpera.

Známé tváře

Za dobu působení rozhlasu v Karlových Varech tudy prošlo několik známých tváří. Mezi nimi byl například spisovatel a novinář Ladislav Špaček, herec, moderátor a skladatel Marek Eben, který byl také při otevření nové budovy ČRo.

Mezi dalšími pak byla například Leona Machálková, Eva Zaoralová, David Vávra, Honza Onder, Petr Kotvald, Karel Hábl, David Deyl, Ondřej Ruml, Marcela Augustová či slavný žokej Josef Váňa. Z politiky se zde objevil Tomio Okamura a mnoho dalších.Rekord obsazenosti malého vysílacího studia vytvořila třída základní umělecké školy, kdy zde bylo zhruba 25 žáků.

Nová éra

Dnes karlovarská redakce disponuje třemi studii a má i vlastní marketingové oddělení. 

V rádiích v současné době slýcháte hlasy našich zprávařek a zprávařů: Libuše Ernestové, Lukáše Staňka, Lenky Polákové a také moderátorů: Jitky Brožkové, Davida Forsta, Petra Čimpery, Zlaty Kinské, Marie Fridrichové, Terezy Švecové, Elišky Huber Malíkové a Radima Jehlíka. S vysíláním jim pomáhají také editoři Dana Jelínková a Marek Štětina.

Prvořadým úkolem našeho týmu je přinášet všem posluchačům Českého rozhlasu aktuální informace z karlovarského regionu. O to se stará hlavně tým zpravodajů pod vedením Moniky Červené: Zdeněk Trnka, Andrea Strohmaierová, Dominik Hron a Jan Belbl. Kulturní dění v kraji sledují Josef Šorfa s Janou Strejčkovou.

Tým Českého rozhlasu Karlovy Vary

O web a facebookové stránky se stará Naďa Krásná. Hosty do vysílání zajišťuje produkční Andrea Vajnar a specialistou komunikace je Eva Jandáková. Nic z toho by se neobešlo samozřejmě bez technika Radka Bílského, který je nám oporou, když technika selže. O naší budovu pečuje Roman Hemerlík.

Kontaktujte nás

Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů

Nejoblíbenější pořady

  • MUDr. Kateřina Cajthamlová | foto: Jana Myslivečková,  Český rozhlas

    Vesele a zdravě

    Pořad o zdraví a zdravém životním stylu, kde se veselou formou dozvíte více o svém zdraví a jak funguje lidské tělo.

    Délka pořadu: 56 minut
    Vysíláme: pátek 13:04
  • Pozorování oblohy | foto: Shutterstock

    Sedmikrásky na nebi

    Unikátní vzdělávací pořad o krásách naší oblohy.

    Délka pořadu: 56 minut
    Vysíláme: 1x měsíčně, neděle 21:04
  • Humoriáda | foto:  Ogilvy

    Humoriáda

    Hodina plná humoru na vaše přání.

    Délka pořadu: 56 minut
    Vysíláme: pondělí-pátek 16:04