Včelařství M+M vyrábí med v nedotčené přírodě u Doupovských hor

30. květen 2025

Med z rodinného včelařství M+M ve Verušičkách získal ocenění v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje, a to v kategorii Ostatní. Majitel včelařství Miroslav Dimo přisuzuje výjimečnou kvalitu produktu kombinaci čisté přírody a pečlivé ruční výroby v moderně vybavené medárně.

Oceněný Med včelařství M+M

Oceněný med pochází z oblasti, kde krajina zůstává zcela nedotčena. „Vedle nás je velký vojenský výcvikový prostor, takže krajina není nijak narušena průmyslovou ani zemědělskou výrobou. Tyto podmínky jsou pro včeličky naprosto unikátní,“ vysvětluje včelař Dimo.

Zpracování medu probíhá v medárně s kompletně nerezovým vybavením. „Právě zde se rozhoduje o finální kvalitě výrobku, protože med je hygroskopický a natahuje všechny pachy a vlhkost,“ doplňuje Dimo, který klade důraz na preciznost a vysoký hygienický standard.

Výroba medu probíhá ručně a s maximální péčí. Plásty jsou odvíčkovávány manuálně, bez použití automatických strojů. Po vytočení v medometu med prochází sítem a dekantací, aby byl dokonale průzračný a bez jakýchkoliv nečistot. Nakonec se ručně stáčí do sklenic a míří přímo ke spotřebitelům.

Produkty rodinného včelařství M+M, včetně oceněného medu, se vyznačují špičkovou kvalitou. A podle Dima se v jejich chuti odráží čistota přírody na pomezí Slavkovského lesa a Doupovských hor.

autoři: Jana Strejčková , max
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat