Úřaduje už 31 let. Baví mě na tom úplně všechno, říká starostka Tří Seker

16. listopad 2021

Tři Sekery se nachází v okrese Cheb. Podle pověsti je obec spojena s nálezem rud stříbra a mědi v 15. století a třemi záseky na mohutné jedli. Na aktuální dění v obci jsme se zeptali starostky Dagmar Strnadové.

Tři Sekery zahrnují místní části Krásné, Tachovskou Huť a Chodovskou Huť. Dnes zde žije téměř tisíc obyvatel. Obec má nejdéle úřadující starostku v Karlovarském kraji. „Od 1. dubna 1990 jsem starostkou, takže 31 let. Na té práci mě baví úplně všechno. Byli jsme tady taková vesnice na konci světa, ale spolu se zastupiteli se snažím, abychom se dostali na druhý konec a aby se tady lidem dobře žilo,“ uvedla starostka Dagmar Strnadová.

V obci najdete základní a mateřskou školu, hasičskou zbrojnici, fotbalové hřiště, zdravotní středisko, poštu, hospůdku, muzeum, katolický kostel i evangelickou modlitebnu. Tři Sekery lákají také na bohatou přírodu v okolí. „Máme hezký kostel a nádherné okolí. Je tady spousta hezkých polních cest a nádherná příroda. Když rostou houby, je to tady na kosu.

Sehnat v obci bydlení je podle starostky těžké: „Je tady velký zájem o stavby a pozemky. Bydlení je docela problém, obec má několik bytů, ale všechny jsou obsazené. Do budoucna plánujeme zasíťování stavebních parcel. Plánujeme zástavbu centrální části, zatím je připravené územní rozhodnutí a jak to bude dál, to se uvidí.“

Jaké investice a kulturní akce vedení obce v nejbližší době chystá, se dozvíte z rozhovoru se starostkou Dagmar Strnadovou. Poslechněte si! 

Spustit audio

Související