Studenti zdravotnické školy se mohou těšit na nově vybavené šatny i odborné učebny

24. červen 2024 13:00

Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání schválila poskytnutí příspěvku Střední zdravotnické škole a vyšší odborné škole zdravotnické Karlovy Vary ve výši 400 tisíc korun.

Prostředky škola využije na nákup vybavení šaten v Karlovarské krajské nemocnici a na zhotovení atypického nábytku do tří odborných učeben.

Přístrojové a nástrojové vybavení odborných učeben se daří škole nakupovat z vlastních prostředků. Na pořízení nábytku jí ovšem nezbývají volné finance.

Příspěvková organizace kraje navíc zdůvodnila žádosti o poskytnutí příspěvku potřebou využití vlastních zdrojů na chystanou rekonstrukci sociálního zařízení, které je v havarijním stavu. Z peněz kraje bude uhrazen atypický nábytek do technických místností vedle zubních laboratoří.

V rámci karlovarské nemocnice pak budou pořízeny nejen nové skříňky pro žáky a pro vyučující, ale také lavice a katedra. Instalace nábytku by měla proběhnout během letních prázdnin. Na samotné rekonstrukci prostor se pak významně podílí přímo nemocnice.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio

Související