Střední zdravotnická škola v Karlových Varech má nové vyučovací pomůcky

17. říjen 2019 13:00

Inkubátor, dávkovač injekcí nebo monitor – to jsou nové vyučovací pomůcky Střední zdravotnické školy v Karlových Varech. Škola je dostala od krajské nemocnice.

Studenti i učitelé tuto možnost vítají a doufají, že pro ně bude přínosem pro budoucí studentské praxe v nemocnici: „Pro nás jsou to zásadní pomůcky, které nám velmi pomůžou a usnadní výuku hlavně v názornosti. Studenti si to osahají dříve, než přijdou do praxe. Škola by neměla šanci si takové pomůcky pořídit sama,“ sdělila své nadšení učitelka Jaroslava Slavíková, která s nápadem oslovit Karlovarskou krajskou nemocnici přišla.

Dvanáct let starý inkubátor budou využívat hlavně budoucí zdravotní sestry

Inkubátor je stále funkční, jedná se pouze o starší typ, který nemocnice nahradila novějším. Studenti tak budou na praxe připraveni nejlépe, jak budou moct. „Praxe je nejdůležitější, a když bude mít vyšší úroveň, než v jiných středních školách, tak tím líp pro start studentů v nemocnici. Podstata těch přístrojů zůstává furt stejná,“ řekl biomedicínský inženýr Karlovarské krajské nemocnice Martin Čvančara.

Karlovarská nemocnice je připravená škole poskytnout do budoucna i další vyřazené přístroje, jedním z nich by mohlo být například EKG.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio