Zdravotnická škola v Karlových Varech se jako první v Česku zapojila do projektu H3KNISE

3. říjen 2023 08:35

Víc než rok a půl funguje na Slovensku projekt pro středoškoláky s názvem H3KNISE. Letos se dostal do České republiky a první školou, která se do něj zapojila, byla Střední zdravotnická škola v Karlových Varech.

„Projekt zaujal mého kolegu, který se s tím seznámil jako učitel základů společenských věd. Velice ho to zaujalo a seznámil mě s tím. Líbilo se mi, že jsou to mladí lidé, temperamentní, kteří něco dokázali, a že by to byl hezký návod pro naše absolventy, aby se taky takhle nastartovali pak,“ uvedla ředitelka Hana Švejstilová.

V rámci projektu se studenti seznámili s lektorem a režisérem Janem Strachem

H3KNISE je série workshopů s mladými a úspěšnými lektory, kteří mají studenty inspirovat a motivovat ke zlepšení svého života. Každý workshop je omezený na maximálně 18 studentů. A aby byla zajištěná co největší otevřenost a důvěra mezi lektory a studenty, je bez přítomnosti pedagogů.

„Hlavním cílem je inspirovat mladé lidi prostřednictvím životních příběhů našich lektorů, kteří jsou v podstatě jejich vrstevníci, ale už něco dokázali. Současně chceme ukázat, že pokud člověk něco chce, je schopen to dokázat. Neměl by dát na nedůvěru okolí, měl by se nakopnout, heknout se. Současně chceme ukázat, že pokud si člověk hledá náhražky jako různé závislosti, tak ho to může od těch životních cílů odrazovat,“ přiblížil organizátor workshopů Milan Kříž.

V příštím roce by se projekt měl rozšířit i do dalších škol v České republice.

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio