Koupaliště v Karlovarském kraji zatím mají vodu vhodnou ke koupání

28. červen 2024 11:55

Voda v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je na začátku sezony většinou vhodná ke koupání. Lehké znečištění hygienici zjistili jen na Velké Anně v Novém Sedle na Sokolovsku a v Toužimi, ve Velkém Rybníku u Hroznětína na Karlovarsku je kvalita vody zhoršená. 

Ve Velkém Rybníku je voda nevhodná ke koupání každoročně už od počátku sezony. Tento týden hygienici odebírali vzorky na karlovarském koupališti Rolava a na sokolovském koupališti Michal. U obou hojně navštěvovaných koupališť je kvalita vody na nejlepším stupni jedna z pětistupňové škály. Vyplývá to z aktuálních výsledků odběrů vzorků Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

V areálu koupaliště Rolava se nachází stanové městečko návštěvníků Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech,který dnes začíná. Minulý týden odebírali hygienici vzorky na dvou místech přehrad Jesenice a Skalka. Na Jesenici, u Rybářské bašty i u kempu Václav byla voda vhodná ke koupání bez znečištění.

Na Skalce měla voda mírně zhoršené vlastnosti a byla na druhém stupni z pěti. Před dvěma týdny byla kvalita vody na Rolavě na všech třech měřicích místech, tedy na pláži, u mola i v brouzdališti, bez závad.

Bez závad byla voda i v dalších přírodních koupalištích, která hygienici sledují. Na Sokolovsku je to přehrada Tatrovice, přírodní koupaliště Bílá Voda v Chodově a Boden v Habartově. Koupání není nijak omezeno ani na Karlovarsku v Děpoltovicích, Merklíně a Otovicích.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio