Salát ze sterilovaného zelí s vejci. Pochoutka na chlebíčky nebo k dobrému pečivu

Základem salátu je sterilované zelí. Je velice chutný a pikantní. Kdo chce, může použít vařených vajec víc, kdo má raději v salátu více majonézy, může si ji přidat.

Ingredience
  • 1 sklenice sterilovaného zelí v kořeněném nálevu (720ml)
  • 1 cibule
  • 4 natvrdo vařená vejce (možno i více)
  • 150 g měkké uzeniny (šunka, šunkový nebo gothajský salám)
  • 100 g majonézy
  • 4 vrchovaté PL kysané smetany
  • mletý pepř, sůl

Zelí necháme důkladně okapat, pak ho překrájíme na menší kousky a přendáme do mísy. Přidáme nakrájená vejce, uzeninu a cibuli, promícháme a nakonec vmícháme majonézu smíchanou se smetanou. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Salát necháme několik hodin v chladu proležet.

Salát podáváme s pečivem nebo ho použijeme k přípravě obložených chlebíčků.

autor: iko