Jemné bramborové knedlíky

Jemná chuť a celkem snadná příprava jsou předností těchto knedlíků. Jsou výtečné a jen stěží najdou konkurenci k pečené huse s jablky, jejíž recept jsme uvedli v této relaci minulý týden.

Suroviny na 6–8 porcí:

750 g ve slupce vařených brambor

100 g bramborového škrobu

120 g hrubé krupice

2 vejce

4 rohlíky

sůl

Postup:

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme. Přidáme k nim bramborový škrob, krupici, vejce, osolíme a propracujeme.

Do těsta nakonec přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky a opět propracujeme. Těsto necháme v chladničce hodinu odpočinout.

Po této době z těsta vytvoříme čtyři stejně velké šišky, které lehce obalíme v bramborovém škrobu.

Vaříme v mírně osolené vodě cca 20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky.

Celková doba přípravy vá potrvá přibližně 1 hodinu.

autor: Mirka Kuntzmannová | zdroj: Český rozhlas Plzeň

Související

  • Pečená husa

    V tomto receptu pokračujeme ve svatomartinských receptech. Recept na husu pečenou s jablky je trochu jiný, než jsme zvyklí...