Drn z Podkrkonoší (kapustové placky)
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 3-4 porce:
- 300 g kapusty
- 150 g hrubé mouky
- 3 vejce
- 5 cl mléka
- 3 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
- sádlo na smažení
Postup:
Kapustu uvaříme v osolené vodě. Necháme ji na sítu okapat a pak ji nasekáme nadrobno.
Z vajec, mouky a mléka si připravíme řidší těsto, do kterého přidáme nakrájenou kapustu a prolisovaný česnek; vše osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo. Těsto propracujeme do hmoty a lžící nebo malou naběračkou ho lijeme na rozpálenou pánev, do tvaru placiček. Smažíme po obou stranách, pěkně do červena.
Drn podáváme spolu se šťouchanými bramborami jako samostatné jídlo. Pro milovníky masa doporučuji obohatit o plátek masa, nejlépe uzeného.
Celková doba přípravy je přibližně 1 hodina (včetně přípravy brambor).
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.