Další reprezentant Lotyšska míří do Karlových Varů. Obranu vyztuží Roberts Mamčics

17. červen 2024 10:00

Obrana karlovarské Energie hlásí další nové jméno ve svých řadách. Novým členem sestavy se po Janisu Jaksovi stává další lotyšský reprezentant, obránce Roberts Mamčics, který v Karlových Varech podepsal jednoletý kontrakt.

Devětadvacetiletý rodák z lotyšské Liepajy přichází ze slovenských Nových Zámků, kde strávil poslední dvě sezony. Za ně odehrál celkem 89 soutěžních utkání a v posledním ročníku byl druhým nejproduktivnějším obráncem týmu s 26 body (7+19).

Mamčics má ale také zkušenosti ze švédské nejvyšší soutěže či KHL, ve které nastupoval v dresu Dinama Riga ve čtyřech sezonách. Dobře si ho ale mohou pamatovat i fanoušci v Česku, v sezoně 2021/22 totiž hrál extraligu v barvách Zlína.

Čtěte také

„Roberts je hráč s výbornými fyzickými parametry. Je stabilním členem lotyšské reprezentace a účastníkem několika mistrovství světa a olympijských her. Od jeho posledního působení v Česku udělal velký výkonnostní pokrok, takže dobře zná i české prostředí,“ představuje nejnovější posilu sportovní ředitel Energie Jiří Kalous.

Zkušený lotyšský zadák ale určitě utkvěl v paměti nejen karlovarským fanouškům před rokem, kdy s reprezentací slavně vybojoval bronz na mistrovství světa. Tam byl jeho parťákem v obraně i Janis Jaks, nedávno ohlášená posila Energie.

Za národní tým odehrál Mamčics už 55 soutěžních duelů. Zahrál si před dvěma lety na zimní olympiádě i posledních třech světových šampionátech. Vidět jsme ho tak mohli i letos na šampionátu v Česku.

Po konci dlouhé sezony a dovolené se už Mamčics připravuje na nový ročník doma v Lotyšsku. K týmu by se měl, stejně jako ostatní zahraniční hráči, připojit koncem července se startem přípravy na ledě.

autor: Radim Jehlík | zdroj: HC Energie Karlovy Vary
Spustit audio

Související