Karlovy Vary dokončily rekonstrukci hlavní plochy atletického stadionu v Tuhnicích

26. červen 2024 11:15

Karlovy Vary dokončily první etapu rekonstrukce atletického stadionu v městské části Tuhnice. Sportoviště čekalo na svou obnovu desítky let.

Rekonstrukce stadionu vyšla na více ne6 45 milionů korun a velkou částí se na financování podílela dotace z Národní sportovní agentury, která byla 32 milionů korun. Atletický ovál se sektory pro jednotlivé disciplíny nyní splňuje parametry nejen pro krajské, ale i republikové nebo mezinárodní soutěže.

Práce na modernizaci stadionu ale budou ještě pokračovat. „Ty následné práce už začaly. Revitalizují se svahy okolo oválu, které byly zarostlé. Byla zdemolována brána borců i jižní věž u vstupu, které byly už v havarijním stavu. Pak se opraví i hlavní tribuna pro 800 diváků. Opraví se sedačky a vybuduje zázemí,“ popsal další plány města s areálem náměstek primátorky Karlových Varů Miroslav Vaněkz hnutí Karlovaráci.

Rekonstrukce začala v listopadu 2022 a provázelo ji několik komplikací. Po začátku prací se zjistilo, že podloží není takové, jaké mělo být podle projektu předchozích oprav. Město tak zjistilo, že tehdejší dotace, kterou na opravu dalo, nebyla řádně využita. To pak následně zdrželo postup rekonstrukce, protože bylo nutné upravit i projekt.

Přesto se podařilo vytvořit jeden z nejlepších atletických areálů v regionu. Povrch je stejný, jako má například atletický areál v Ostravě, kde se koná Zlatá tretra. Atletický stadion navazuje na sousední areál KV Areny, tvoří tak ucelený prostor pro sport a rekreaci. I správu nad novým stadionem převezme KV Arena.

V nejbližší době by měl být také dokončen přívod vody z blízkého lázeňského lesa, který zajistí výrazně levnější zavlažování jak samotného stadionu s travnatou plochou uprostřed, tak i tenisového hřiště nebo trávníků u venkovního bazénu.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas
Spustit audio