Rulíkův asistent Kalous bude sportovním ředitelem hokejových Karlových Varů

Jiří Kalous, který v roli asistenta trenéra Radima Rulíka pomohl českým hokejistům k triumfu na domácím mistrovství světa, se stal sportovním ředitelem extraligových Karlových Varů. Západočeský klub to uvedl na svém webu.

„S Jiřím Kalousem přichází do klubu letitá zkušenost, nesporná erudice a pracovitost. Bude mít na starost celý profesionální sportovní úsek klubu,“ řekl jednatel klubu a jeden z jeho majitelů Daniel Tobolka.

Kalousovým úkolem bude pomoct Karlovým Varům vylepšit letošní 11. místo v nejvyšší soutěži. „Pokud se chceme zlepšovat, nesmíme se bát změn. Věříme, že angažmá Jiřího Kalouse v Karlových Varech bude úspěšné,“ uvedl Tobolka.

Devětapadesátiletý Kalous má ve sbírce trenérských úspěchů dva extraligové tituly se Slavií coby asistent Vladimíra Růžičky. S červenobílými získal i třikrát stříbro. Jedno druhé místo přidal jako hlavní kouč Třince v roce 2015. Jako Rulíkův asistent se loni podílel na stříbru reprezentační dvacítky na mistrovství světa.

V extralize Kalous trénoval i Liberec, Spartu, Kometu Brno a naposledy Mladou Boleslav, kde skončil loni v listopadu. V minulosti působil také v KHL.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio