Český rozhlas Karlovy Vary i v roce 2023 odvysílal stovky rozhovorů. Připomeňte si některé z nich!

28. prosinec 2023

Také letos Český rozhlas Karlovy Vary odvysílal stovky rozhovorů. Alespoň některé hosty, kteří prošli naším karlovarským studiem, si připomeneme. 

Český rozhlas v letošním roce oslavil 100. narozeniny. Za tu dobu promlouvaly k posluchačům stovky hlasatelů, zprávařů i moderátorů. Jedním z nich byl i Zbyněk Štíbr. Jeho hlas je spojen především s rozhlasovým vysíláním v Plzni i Karlových Varech. Poprvé za mikrofon usedl před více než 50 lety, to mu bylo 17 let.

Jana Mensatorová je fotografka pocházející z města Kraslice. Jejími prvními fotkami byly rodinné portréty, dnes ale fotí nejrůznější témata. Fotky podle ní mají mít hlubší smysl, a tak se stala hlavní fotografkou projektu Bez frází, který přibližuje řadu inspirativních příběhů sportovců a odkrývá mnohá zákoutí profesionálního sportu. V letošním roce si za to připsala obrovský úspěch v soutěži Czech Press Photo 2022.

Nezávislý filmař Petr Mikšíček natáčel v Kanadě dokument o mistrovství světa v rybníkovém hokeji. Zemi procestoval s československým týmem.

Vysílali jsme také živě z nově zrekonstruovaných Císařských lázní v Karlových Varech. Rekonstrukce historické budovy trvala téměř tři roky a vyšla na 1,4 miliardy korun s DPH. O tom, co budova bude nabízet, si povídal Radim Jehlík s ředitelem Císařských lázní Alexandrem Chalupníkem a historikem Milošem Bělohlávkem.

Rodačka z Aše Adriana Černá, členka Člověka v tísni se vrátila z mise v Demokratické republice Kongo. Při své práci nasbírala mnoho životních příběhů lidí žijících v zemi, která je sužovaná klimatickou změnou i nestabilní politickou a bezpečnostní situací.

Jan Šebek je nejlepší český barman. Drinky pro své hosty připravuje v legendárním Grandhotelu Pupp. Na nedávném světovém šampionátu v brazilském Sao Paulu se umístil mezi TOP 5 barmany.

Pochází z Karlových Varů, ale už téměř 20 let žije na pobřeží Irska. George Karbus je fotograf divoké přírody. O kvalitě jeho práce vypovídá nejen velký počet fanoušků na sociálních sítích, ale také řada trofejí z nejprestižnějších soutěží po celém světe. V rozhovoru vzpomínal na své začátky i zážitky z cestování po světě.

Josef Dvořák je pověstný především jako znalec endokrinochirurgie, léčí tedy mimo jiné štítnou žlázu. V této oblasti je celorepublikově vyhledávaným odborníkem.

autoři: Radim Jehlík , nkr
Spustit audio