Začala stavba nové haly v průmyslové zóně v Ostrově. Práci zde najde několik stovek lidí

14. červen 2024 14:00

V průmyslovém parku v Ostrově začala stavba budovy s rozlohou 65 tisíc metrů čtverečních. Prvním nájemcem bude mezinárodní výrobní společnost WITTE Automotive Czechia, která se specializuje na vývoj a výrobu systémových řešení pro automobilový průmysl.

Developerem projektu je společnost Panattoni, investorem pak fond Accolade. Dokončení je v plánu na rok 2025.

Pro firmu představuje nový výrobní závod již třetí pobočku společnosti v České republice. Další zastoupení má firma v nedalekém Nejdku a také v Ostrově, jen kousek od místa, kde nyní vzniká nová hala.

Původem německá firma se zabývá systémovými řešeními pro dveře, kapoty a sedadla do automobilů. V současnosti zaměstnává v Česku přes 2 000 lidí a je tak druhým nejsilnějším zaměstnavatelem v Karlovarském kraji.

V první fázi projektu se společnost chystá otevřít nový výrobní závod, který nabídne 250 až 350 pracovních míst.

Nový průmyslový park vyniká svou lokalitou a skvělou dopravní dostupností. Bude integrovat prvky udržitelné výstavby a moderní technologie, které nejen snižují energetickou spotřebu, ale zároveň jsou ohleduplné k životnímu prostředí. Patří mezi ně tepelná čerpadla, fotovoltaické panely, systémy pro rekuperaci tepla či šetrné zacházení s dešťovou vodou a v neposlední řadě i nabíjecí stanice pro elektromobily.

Spustit audio

Související