Selské bramborové placky
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 4-6 porcí:
- 800 g vařených brambor
- 150-200 g hrubé mouky
- 100 g pšeničné krupice
- 2 vejce
- 200 g mletých škvarků
- mletý pepř, sůl
- sádlo na potření
Postup:
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo rozstrouháme na jemném struhadle. Když jsou brambory vychladlé, přidáme k nim mouku, krupici, mleté škvarky, vejce, pepř a sůl. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na stejně velké dílky, ze kterých vyválíme placky. Pečeme je nasucho na plotně, upečené potíráme rozehřátým sádlem. Podáváme je jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k dušené zelenině a k dušenému nebo pečenému masu.
Celková doba přípravy je 90 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.