Salát ze syrové červené řepy

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

Vyzkoušejte recept na salát z červené řepy, který nám doporučila paní Márie z Plzně. Nejenže si pochutnáte, ale obohatíte se také o draslík, železo, hořčík, fosfor, zinek, vitamín C, K, E, vitamíny skupiny B, vlákninu, aminokyseliny a další látky.

Suroviny:

300 g červené řepy
1 cibule
30 g oleje nebo slaniny
pepř
sůl
cukr
lžíce citrónové šťávy
5 lžic bílého jogurtu, nebo měkkého tvarohu, nebo majolky
2-3 natvrdo vařená vejce
šunka nebo měkký salám

Postup:

Omytou řepu najemno nastrouháme.

Na oleji nebo na pokrájené slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli.

Vejce a šunku nakrájíme na kostičky, přidáme jogurt, citrónovou šťávu, podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme cukrem.

Vše dobře promícháme a necháme hodinu odležet.

Podáváme s pečivem.

autor: posluchač