Přírodní telecí řízek s ananasem
podle paní Mirky
Suroviny:
4 plátky telecího masa ( z kýty)
4 plátky ananasu ( i kompot)
100 g žampiónů
150 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
mletý bílý pepř, sůl
Postup:
Plátky masa utřeme vlhkým ubrouskem, naklepeme, osolíme a opepříme. V nádobě rozehřejeme máslo a pomalu na něm opečeme připravené maso. Z každé strany opékáme zhruba 3 – 4 minuty. Opečené měkké maso vyjmeme a uchováme ho v teple. Na tomtéž másle podusíme oloupané na plátky nakrájené žampióny, což trvá zhruba tak 5 minut. Potom je vyjmeme a ve zbylé šťávě prohřejeme plátky ananasu. Také vyjmeme a do šťávy vlijeme smetanu, promícháme, přivedeme k varu. Potom tepelný zdroj vypneme. Na talíře rozdělíme plátky opečeného masa, navršíme na ně podušené žampióny, ozdobíme ananasem a podlijeme omáčkou.
Přílohy: dušená rýže, bramborové hranolky, krokety, vařený brambor
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.