Piškotová bublanina
Jsou snad stovky receptur na tu zaručeně nejlepší bublaninu. Vyzkoušejte klasickou piškotovou.
Ingredience
- 6 vajec
- 12 lžic moučkového cukru
- 6 lžic vlažné vody
- 12 lžic polohrubé mouky
- 1 kg třešní
- sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče
Žloutky, cukr a vodu šleháme do husté pěny. Přidáme prosátou mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do sádlem vymazaného a hrubou moukou vysypanému plechu s vyšším okrajem a celý povrch poklademe omytými, osušenými třešněmi, které jsme předem obalili v mouce, aby nepadaly ke dnu.
V mírně vyhřáté troubě pečeme při 170 °C do růžova.
Prochladlou bublaninu nakrájíme na porce a pocukrujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.