Pečené rybí filé po „ďábělsku“

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny:

600g rybího filé
sůl
1 lžíce strouhanky
40g oleje
citrón na ozdobu

na nátěrku:

100g zeleného nebo červeného paprikového lusku
2 lžíce oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička oregána
špetka pepře
zelená petrželka

Postup:

Částečně rozmražené filé nakrájíme na porce a osolíme. Do misky nasekáme najemno paprikový lusk, petrželku, přidáme olej, hořčici, oregáno, pepř a dobře promícháme. Směsí potřeme porce filé, vložíme do pekáče na olej, posypeme strouhankou a pečeme v troubě doměkka. Na talíři ozdobíme dílkem citrónu.

Přílohy: brambory, hranolky, chléb, zeleninový salát

autor: posluchač