Jehněčí maso dušené. Nebojte se trochu jiné chuti i vůně

Tak jako mazance, jidáše a nádivka patří k Velikonocům, nemůžeme v tyto sváteční dny zapomenout ani na jehněčí či skopové maso, které by mělo být součástí velikonočního menu.

Ingredience
  • 600 g předního jehněčího masa bez kosti
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • vývar
  • sůl

Očištěné maso odblaníme a nakrájíme na kostky. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a kmín Přidáme nakrájené maso, osolíme a prudce ze všech stran opečeme. Pak maso podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme asi 40 minut. Šťávu necháme vydusit, maso zaprášíme moukou, krátce osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky, vařené brambory nebo dušená rýže.

Někomu vadí u jehněčího či skopového masa trochu jiná vůně a chuť. Někomu jehněčí voní, druhému naopak. Ovšem jehněčí či skopové maso lze upravit tak, aby onen „prk“ v něm cítit nebyl. Tento recept je toho důkazem.

autor: iko

Nejnovější recepty

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.