Skořicové hvězdičky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

recept podle paní Mirky

Suroviny:

Na těsto:
250 g polohrubé mouky
180 g másla
120 g moučkového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
3 lžíce mléka
1/2 lžíce mleté skořice

pikantní marmeláda nebo ořechový či jiný oblíbený krém
čokoládová poleva

Postup:

Z uvedených suroviny zpracujeme těsto, které necháme v chladu alespoň 1 hodinu odpočinout.
Potom na pomoučeném vále vyválíme placku o tloušťce cca 2 mm a vykrájíme hvězdičky nebo jiné oblíbené tvary. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 160 °C cca 10 až 12 minut.
Vychladlé hvězdičky slepujme zavařeninou nebo oblíbeným krémem. Hotové pečivo buď pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou a podle vlastní fantazie dozdobíme.

Doba potřebná k rozležení je cca 1 týden.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.