Myslivecká pánev

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

recept podle paní Anny ze Sokolova

Suroviny:

1 kg vepřového plecka
2 polévkové lžíce vegety
1 velký pórek
3 cibule nakrájené najemno
250 gramů slaniny
1 větší plechovka krájených žampionů
1 a půl smetany na šlehání
špetku chilli koření
1 sáček koření divočina
1 balíček plátkového sýra

Postup:

Maso, slaninu a pórek nakrájíme a smícháme v míse se žampiony, cibulí, vegetou a chilli kořením.
Ve smetaně rozmícháme koření divočina, nalijeme na směs do mísy a opět zamícháme.
Dáme na pekáč a necháme přes noc přikryté pěkně proležet v lednici. Pečeme při 180°C asi 45 minut. Ještě jedno vylepšení - na závěr vše pokryjeme plátky sýra a necháme asi 10 minut zapéct.

Příloha: bageta nebo chléb.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.