Drn z Podkrkonoší (kapustové placky)

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny na 3-4 porce:

  • 300 g kapusty
  • 150 g hrubé mouky
  • 3 vejce
  • 5 cl mléka
  • 3 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • sádlo na smažení

Postup:

Kapustu uvaříme v osolené vodě. Necháme ji na sítu okapat a pak ji nasekáme nadrobno.

Z vajec, mouky a mléka si připravíme řidší těsto, do kterého přidáme nakrájenou kapustu a prolisovaný česnek; vše osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo. Těsto propracujeme do hmoty a lžící nebo malou naběračkou ho lijeme na rozpálenou pánev, do tvaru placiček. Smažíme po obou stranách, pěkně do červena.

Drn podáváme spolu se šťouchanými bramborami jako samostatné jídlo. Pro milovníky masa doporučuji obohatit o plátek masa, nejlépe uzeného.

Celková doba přípravy je přibližně 1 hodina (včetně přípravy brambor).