Myslivecká pánev
recept podle paní Anny ze Sokolova
Suroviny:
1 kg vepřového plecka
2 polévkové lžíce vegety
1 velký pórek
3 cibule nakrájené najemno
250 gramů slaniny
1 větší plechovka krájených žampionů
1 a půl smetany na šlehání
špetku chilli koření
1 sáček koření divočina
1 balíček plátkového sýra
Postup:
Maso, slaninu a pórek nakrájíme a smícháme v míse se žampiony, cibulí, vegetou a chilli kořením.
Ve smetaně rozmícháme koření divočina, nalijeme na směs do mísy a opět zamícháme.
Dáme na pekáč a necháme přes noc přikryté pěkně proležet v lednici. Pečeme při 180°C asi 45 minut. Ještě jedno vylepšení - na závěr vše pokryjeme plátky sýra a necháme asi 10 minut zapéct.
Příloha: bageta nebo chléb.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.