Kuřecí játra na majoránce

podle Lukáše Kanty, šéfkuchaře hotelu U zeleného stromu Nepomuk

Suroviny :

300g kuřecích jater
2 šalotky nebo menší cibulky
1 stroužek najemno nakrájeného česneku
čerstvá majoránka
1dcl suchého bílého vína
1,5dcl smetany
olej na opečení
sůl a pepř
plátek másla


Postup:


Játra očistíme, rozdělíme na menší kousky a opečeme z obou stran na oleji.
Až poté osolíme a opepříme, přidáme nakrájenou cibulku, česnek a lístky
majoránky. Zlehka cca 1 minutu mícháme.
Potom zastříkneme vínem a cca 5 minut dusíme, víno se zredukuje.
Přilijeme smetanu, 3 minuty povaříme a na závěr přidáme plátek másla.

Přílohy: dušená rýže, šťouchané brambory. Nebo bílé pečivo a zeleninový salát.