Kuřecí játra na majoránce

Vaření s M. Kuntzmannovou , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Lukáše Kanty, šéfkuchaře hotelu U zeleného stromu Nepomuk

Suroviny :

300g kuřecích jater
2 šalotky nebo menší cibulky
1 stroužek najemno nakrájeného česneku
čerstvá majoránka
1dcl suchého bílého vína
1,5dcl smetany
olej na opečení
sůl a pepř
plátek másla


Postup:


Játra očistíme, rozdělíme na menší kousky a opečeme z obou stran na oleji.
Až poté osolíme a opepříme, přidáme nakrájenou cibulku, česnek a lístky
majoránky. Zlehka cca 1 minutu mícháme.
Potom zastříkneme vínem a cca 5 minut dusíme, víno se zredukuje.
Přilijeme smetanu, 3 minuty povaříme a na závěr přidáme plátek másla.

Přílohy: dušená rýže, šťouchané brambory. Nebo bílé pečivo a zeleninový salát.

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...