Když vchází na jeviště Lucie Domesová, zní slavnostní famfáry

28. březen 2022

Herečka Lucie Domesová je spojená především s Karlovými Vary, a tam třeba s klubem Paderewski, Divadlem v Patře a karlovarským městským divadlem. Rodačku z Prahy vídají diváci i v hlavním městě, kde hraje na Barrandovských terasách v představení Meetfactory nazvaném Psí dny.

Pro pořad Divadelní proměny je ale důležité, že se díky spolupráci karlovarské a chebské činohry objevuje jako host také na pódiu Západočeského divadla v Chebu. K jedné z jejích divadelních rolí patří Carol Strongová v muzikálu Chyť mě, jestli na to máš. Děti v regionu si jí také pamatují jako babičku v muzikálu Sněhová královna.

Herečka Lucie Domesová jako královna Alžběta v inscenaci Babička drsňačka

Zahrála si i celou řadu dam, ovšem žádná z nich nedosáhla takového věhlasu a majestátu, jako její současná divadelní dáma. Stává se totiž královnou Alžbětou. Ano, královnou Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Jde o roli v inscenaci Neala Fostera a Davida Walliamse Babička drsňačka.

„Já vnímám královnu Alžbětu jako drobnou postavou, ale obrovskou svou osobnost,“ poznamenala herečka. Její vstup jeviště je působivý, dojem z výjimečného setkání s královnou umocňují famfáry. „To ántré mám nádherné. Musím vejít s noblesou a elegancí, vnitřní i vnější,“ zdůraznila.

Co dalšího obnáší role královny a v jaké hře ještě návštěvníci v aktuální sezoně Lucii Domesovou uvidí, si můžete poslechnout v dalším díle seriálu Divadelní ozvěny.

autoři: Josef Šorfa , nkr
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.