Daniel Mišák není podvodník, ale umí ho zahrát i zazpívat

7. únor 2022

Herce Západočeského divadla v Chebu Daniela Mišáka mohou diváci v aktuální sezoně, tedy Sezoně nového začátku, vidět třeba jako jednoho z nejdrzejších zločinců Ameriky, Franka Abagnala.

Daniel Mišák vystudoval muzikálové herectví na brněnské JAMU a na jeho hlase je znát, že je právem pilířem celého muzikálu Chyť mě, jestli na to máš. Nebo jeho leteckým motorem, což by mohlo být trefnější přirovnání vzhledem k tomu, že se na jevišti stane mimo jiné falešným pilotem. I když na druhou stranu, Mišákův hlas je všechno jiné, jen ne falešný.

Daniel Mišák ve hře Chyť mě, jestli na to máš

Z muzikálu měl ze začátku ale obavy. Spíš zpěv ho v divadle lákala činoherní představení. „Když mi režisér a umělecký šéf divadla Zdeněk Bartoš říkal, že má pro mě roli Franka Abagnala, tak jsem se zděsil. Pěvecké party tam jsou pro tenory a já jsem baryton. Byla to velká škola,“ zavzpomínal herec. Nakonec všechno dobře dopadlo. „Jsem rád, že mě ten muzikál potkal. Role Franka je zatím největší, kterou jsem na divadle měl,“ poznamenal.

Hned několik rolí má Daniel Mišák v inscenaci Znovusjednocení Korejí, o dost omládne ve hře Babička drsňačka, kde se stává školákem Benem.

Jak rapuje, co ho ještě v současné sezoně čeká a další zajímavosti z jeho práce si můžete poslechnout v dalším díle seriálu Divadelní proměny.

autoři: Josef Šorfa , nkr
Spustit audio

Související