Stephanie Van Vleet řádí na pódiu jako zvíře

14. březen 2022

Herečka Západočeského divadla v Chebu Stephanie Van Vleet je sice absolventkou Katedry alternativního a loutkového divadla na pražské DAMU, ale na jevišti ji diváci mohou vidět i v klasické satirické komedii od Moliéra.

V jeho Tartuffovi hraje Marianu, kterou chce její otec Orgon dát za ženu úlisnému podvodníkovi. A tak se herečka strojí do kostýmu, maluje si tvář na bílo a veršuje.

Herečka Západočeského divadla v Chebu Stephanie Van Vleet jako Sylvie ve hře Sylvie (vlevo), vpravo Vladimíra Vítová

Zažije ovšem i další proměny. Jedna z nich je opravdu nezvyklá. Díky ní se z ní stává fenka Sylvie ve stejnojmenné komedii Alberta Ramsdella Gurneye o netradičním manželském trojúhelníku. I přes různé kostýmy zůstává herečka sice ve svém vlastním těle, ovšem se zvířecími emocemi.

Je tedy hodně živočišná a kontrast mezi tím, jak se chová dospělá žena v lidské podobě a jak se chová fena ovládaná pudy, je vtipný a odzbrojující. Tedy pro diváky. Jaké to je řádit na pódiu jako zvíře? „Pro mě to je hrozně osvobozující. Mám tu postavu ráda. Kolegové říkají, že tu fenku nehraju, že jsem to já," směje se Stephanie Van Vleet.

Herečka Západočeského divadla v Chebu Stephanie Van Vleet jako Sylvie ve hře Sylvie, v pozadí David Beneš

Jaká je herečka jako Saša v hořké romantické komedii D. C. Jacksona Můj romantický příběh, a co ji ještě v aktuální sezoně čeká, si můžete poslechnout v dalším díle seriálu Divadelní proměny. 

Spustit audio

Související