Klasický Moliérův Orgon i rapující Desdemona jsou dvě z mnoha podob Viktora Braunreitera

21. březen 2022

Karlovarského herce Viktora Braunreitera znají diváci díky komediálním rolím, je také spojený s řadou historicko-zábavných prohlídek v krajském městě i jinde.

Díky spolupráci karlovarské činohry se Západočeským divadlem ho mohli vidět lidé i ve vážnějších polohách, jako třeba pana Wessona v inscenaci Smith and Wesson. A dostal se i k naprosté klasice, jakou je Moliérův Tartuffe, kde se stává panem Orgonem.

Herec Viktor Braunreiter jako inspektor Carter ve Hře, která se zvrtla

„Člověku se zdá až nemožné, že by někdo mohl být tak naivní, aby si pustil do baráku chlapa, udělal si z něj přítele, a on se mu pokusil svést manželku. V životě se to dá opravdu zažít,“ komentoval svou postavu Braunreiter.

Účinkování v Chebu mu přineslo také řadu komediálních rolí, například v Souborném díle Williama Shakespeara ve 120 minutách, kde se stává i Desdemonou. Anebo ve Hře, která se zvrtla. V ní hraje inspektora Cartera. „Je to asi můj nejoblíbenější kousek, protože to, co předvádějí diváci, je úplně neuvěřitelné,“ pochvaloval si herec účinkování v úspěšné komedii.

V jakých dalších rolích můžete Viktora Braunreitera vidět, proč kráká jako havran, jak rapuje a co ho do budoucna čeká, si můžete poslechnout v dalším díle seriálu Divadelní proměny. 

autoři: Josef Šorfa , nkr
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.