David Beneš je můj táta! To si v divadle říká hned několik dětí

31. leden 2022

V aktuální sezoně, tedy Sezoně nového začátku, se stává herec Západočeského divadla v Chebu docela často otcem. Samozřejmě pokaždé jiným.

Kromě svých vlastních dětí tak Beneš na jevišti vychovává třeba syna Bena, ze kterého by měl rád tanečníka. Jako divadelní Tatínek ve hře Babička drsňačka totiž sám rád tančí. Při přípravě role měl stejně jako jeho herecká partnerka Vladimíra Vítová dokonce k dispozici i kouče na pohyb a tanec spolupráce Michala Necpála.

David Beneš, herec Západočeského divadla v Chebu ve hře Sylvie

„Snažil se nás naučit nějaké kroky. Zjistil ale, že nejlepší bude, když si choreografii uděláme podle svého. V našich rolích sice máme rádi tanec, ale nejsme moc pohybově nadaní – spíš si to o sobě jen myslíme,“ popsal herec přípravu na roli Bena.

David Beneš se ale stává také otcem jednoho z nejdrzejších zločinců Ameriky, Franka Abagnala. Tátou, ovšem už bez potomků, kteří už vylétli z hnízda, je v inscenaci Sylvie. Dalším divadelním rodičem je jako stárnoucí rocker Tommy v komedii Sex na vlnách, kde má ale rolí hned několik.

Co ještě zažívá v aktuální sezoně? A jaké další divadelní proměny zažije herec David Beneš? To si můžete poslechnout v seriálu Divadelní proměny.

autoři: Josef Šorfa , nkr
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.