David Kellner: Své tělo si hýčkám, aby dávalo

18. červenec 2019

Ve vodě, v bahně, v prudkých kopcích, mezi stromy – zkrátka náročným terénem se běhá disciplína zvaná extrémní běh. Mistrem světa se v Austrálii stal voják z Úlic u Nýřan.

V Plzni vystudoval stavební průmyslovku, na počátku tisíciletí se dal do služeb Armády ČR. Od mládí se věnoval atletice, konkrétně běhu, později triatlonu a běhu. 

Příprava na extrémní běh je pochopitelně extrémně náročná, samotný průběh závodu je náročný na doplňování potřebných látek a je nelehký také psychicky. Po 24hodinovém závodě se Davidovo tělo dostane do formy za 6 – 8 týdnů a klouby se těší na kostivalovou mast. 

Na podobný extrémní závod se chystá i Davidova manželka, jejich tři děti zatím jen pozorují a opatrně se zapojují. 

autor: Jan Anderle | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.