Blacka uvázali v zimě pod Zlatým vrchem. Lidem od té doby nedůvěřuje

5. duben 2023

Zlomené psí duše, které čekají na novou šanci najdete také v útulku pro opuštěné a toulavé psy v Horní Hraničné u Chebu. My jsme tam navštívili staršího křížence Blacka, ke kterému se lidé zachovali obzvlášť krutým způsobem.

Black je zhruba třináctiletý kříženec větší velikosti. „Dostal se k nám tak, že se našel uvázaný na sídlišti pod Zlatým vrchem. Byl tam přivázaný v zimě, zrovna mrzlo. Majitelé ho opustili. My je známe. Majitelka zemřela a rodina, které zůstal, se ho tímto způsobem zbavila,“ uvedla provozovatelka útulku Marie Lokingová.

Black

Po této zkušenosti Black na lidi zanevřel. „Je problémový. Zanevřel na lidi, nemá rád ani psy, feny, je rád sám.“ Hledá proto zkušeného majitele a domov, kde mu dají lidé prostor a budou ho respektovat. Potřebuje jasná pravidla a také lásku.

V útulku je už dva roky. „Je celkem zdravý, bez komplikací. Někdy má problémy se zadníma nohama, což je u starších psů normální. I z toho důvodu by potřeboval do nového domova, aby třeba v těch chladnějších měsících mohl být někde v teple. U nás v útulku pro velký psy nemáme vnitřní prostory,“ doplnila Lokingová.

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio

Související