Maxovi zemřel pán. Deset měsíců žil v bytě bez venčení a jakékoliv péče

29. březen 2023

Několik měsíců strávil v psím útulku v Mariánských Lázních desetiletý kříženec Maxík. Kříženec hrubosrstého jezevčíka si zažil po smrti svého páníčka těžké období.

Max je malý starší kříženec hrubosrstého jezevčíka, který potřebuje především společnost a pozornost nového majitele. „Zůstal v bytě po majiteli. Majitel mu umřel a zůstal tam s jeho synem a s dvěma psíma kamarády. Synek se o ně nestaral, takže tam psi žili nějakých deset měsíců bez venčení, bez ničeho. Až když synka přestěhovali tak přišel k nám,“ vypráví skutečný příběh provozovatelka útulku Jaroslava Voltrová.

„Jeho dva kolegové šli domů a lidi si je chválí. Hrozně mu chybí,“ dodala Voltrová. Psy přivezli strážníci do městského útulku na Štědrý den, začalo se jim proto říkat „vánoční zázrak“. Max byl nejstarší z trojice. Hledal domov plný lásky. A to se nakonec podařilo. Než Český rozhlas Karlovy Vary stihl reportáž odvysílat, přijel si pro něj nový páníček.  

Nyní v mariánskolázeňském útulku čekají na svou novou rodinu další psí dušičky. Najdete mezi nimi například Gábinku, fenku s nelehkým osudem.

Aktualizace: Max našel domov.

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio

Související