Flaky je psí zloděj. Rád si hlídá věci, a proto skončil v útulku

22. březen 2023

Další díl seriálu Zlomené psí duše, ve kterém vám přibližujeme osudy psů z útulků a odchytových stanic v Karlovarském kraji, nás tentokrát zavedl do záchytného zařízení Městské policie Sokolov na ranči Vránov za Flakym.

Flaky je zhruba dvouletý kříženec labradora a špringršpaněla, který rád krade. Přesněji řečeno, rád si od lidí bere věci a pak je nechce vrátit. „Rád vymýšlí a občas když nejsou pravidla, začne cvičit člověka. Je veselý, takový rošťák a je na sebe opatrný, takže budoucí majitel s tím musí počítat. Skončil v našem útulku, protože pokousal majitelku,“ představila Flakyho Vanda Říhová ze sokolovského útulku.

Hledá k sobě člověka, který mu dá pravidla. Vhodný je jak k domu se zahradou, tak i do bytu. „Uvítal by nějakého akčnějšího člověka. Na běh vedle kola to ale úplně není, je relativně těžkopádný. Náročný není, v bytě by to byl schopný zvládnout, ale muselo by to tam být nastavené, aby si nezačal věci nárokovat,“ dodala Říhová.

Psí zloděj Flaky je jinak k lidem přátelský, ovládá základní povely a je naučený na košík. 

Aktualizace: Našel nový domov.

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.