Týranou Gábinku nechali uvázanou u domu a odstěhovali se, přesto dokázala lidem odpustit

8. březen 2023

Už více než půl roku obývá kotec v psím útulku v Mariánských Lázních dvouletá fenka Gábinka. Za svůj krátký život toho zkusila opravdu dost.

Gábinka je nejspíš kříženec malamuta, který potřebuje především láskyplné zacházení. Těžce týraná fenka našla před půl rokem záchranu a dočasný domov v útulku v Mariánských Lázních. Když tam přišla, byla vyděšená a vážila jen 17 kilogramů, což je na tak velkého psa skutečně málo. Bojovala o život.

„Jsou ji zhruba dva roky. Byla týraná a řeší to i kriminálka. Nechali ji uvázanou u baráku a odstěhovali se. Měla 17 kilo, teď má 34. Dokonce jsme si mysleli, že nepřežije. Já že dělám psy 50 let, tak jsem ještě neviděla útrpnej výraz, jako měla ona,“ říká Jaroslava Voltrová z útulku v Mariánských Lázních.

Svůj boj nakonec zvládla. „Dneska už je v pohodě psychicky i fyzicky. Je hodňoučká, chlapy si vybírá. Jinak je hodná. Chodí hodně s lidmi na procházku,“ popsala Gábinku pracovnice záchytného zařízení. Velká kříženka podle ní nemá problém ani s dětmi.

Čtěte také

Je to zkrátka přátelský tvor s velkým srdcem. „Psi to mají jinak, ti lidem odpustí. To není jak člověk,“ dodala Voltrová.

Velká kříženka hledá domov nejlépe s dobře zabezpečenou zahradou, kde bude mít dostatek pohybu. Jizva na její duši z minulosti zůstala, a tak často utíká. „Tady ji trénujeme, celou noc je venku a zatím tady odtud neutekla. Potřebuje hodně pohybu.“

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio