Psi z množírny na Chebsku často končí v útulku. Posledními přírůstky jsou Pat a Matylda

31. květen 2023

V útulku v Horní Hraničné na Chebsku se čím dál častěji objevují podobní psi. Jde o křížence několika plemen, které zřejmě někdo úmyslně množí za účelem zisku. Posledními takovými přírůstky jsou Pat a Matylda, teprve desetiměsíční štěňata.

Pata a Matyldu dovezli strážníci Městské policie Aš v březnu. „Jsou to sourozenci. Do adopce může jít každý sám. Jejich výchova bude celkem náročná, protože jsou to kříženci dost problémových a náročných plemen. Určitě v tom je chrt, labradorský retrívr, cane corso a border kolie. Mluvila jsem s majitelem, který tyto psy namnožil,“ uvedla pracovnice útulku Marie Lokingová.

Oba hledají zkušeného majitele, který je dokáže zaměstnat a vést. „Hodí se ke sportovně založenému člověku, nebo do sportovně založené rodiny. Budou potřebovat hodně pohybu, práce, rádi si hrají a vymýšlí, takže pro někoho hodně aktivního,“ doplnila Lokingová.

Podle ní psi prokazatelně pochází z nechvalně známé chebské množírny. Jejímu majiteli ale žádný postih nehrozí, do útulku totiž dva mladé křížence přivezli strážníci jako nalezence bez domova.

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio