Aš zrekonstruuje úpravnu vody v Horních Pasekách

Město Aš začne v červnu rekonstruovat úpravnu vody v Horních Pasekách. Oprava zařízení ze 70. let minulého století bude město stát asi tři miliony korun. Investice by měla zlepšit kvalitu pitné vody a její plynulejší dodávku spotřebitelům.

„Rekonstrukce se připravuje delší dobu, zejména s ohledem na dožívající technologii úpravny a potrubí. Projekt řeší jak úpravy technologického zařízení, tak stavební úpravy samotného objektu. Dvě ocelové nádrže budou vyměněny za plastové o stejném objemu. Vymění se také elektroinstalace a zřízena bude mimo jiné nová čerpací stanice," uvedl mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Rekonstrukce potrvá do září. Pokud to bude možné, provoz úpravny vody by měl být zachován i v době, kdy se bude pracovat na výměně jednotlivých zařízení nebo potrubí. Dodávky pitné vody by při rekonstrukci neměly být významně omezeny.

„Z úpravny je pitná voda dodávána do 22 bytů v majetku města, sedmi rodinných domů a do objektu na zpracování dřeva," doplnil mluvčí.

Horní Paseky jsou místní částí Aše, u hranic s Německem, v blízkosti lázeňského města Bad Brambach. V současné době tam žije asi 80 obyvatel.

zdroj: ČTK
Spustit audio