Zelný list plněný rýží
Staročeský vánoční pokrm "na vytrávení" podle Ivo Růžičky, šéfkuchaře plzeňského Švejk restaurantu Tivoli
Suroviny:
10 zelných listů
200g rýže
2 cibule
sůl a pepř
česnek podle chuti
olej
voda nebo vývar
Postup:
V hrnci necháme vřít vodu, vložíme listy, necháme přejít varem 5 minut a
dáme odstát. Zelné listy vyndáme z hrnce a necháme vystydnout.
Nakrájíme cibulku najemno, orestujeme dosklovata, přidáme rýži, česnek a vaříme.
Rýžovou směsí plníme listy. Spíchneme párátkem, vyskládáme do pekáčku,
potřeme olejem a posypeme kmínem. Pečeme dozlatova.
Přílohy: rajská omáčka nebo konzumujeme jen tak s výpekem a pečivem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.