Zelí s křenem
podle paní Jiřiny ze Staňkova
Suroviny:
2,5kg hlávkového zelí
15dkg cukru krupice
10dkg křenu
5dkg soli
4dcl octa
1dcl oleje (slunečnicový, řepkový)
Postup:
Zelí jemně nakrouháme, křen nastrouháme na struhadle. Přidáme cukr, sůl, ocet, olej a vše dobře promícháme. Necháme 24 hodin odležet, občas zelí promícháme.
Druhý den zelí plníme do sklenic. Vydrží i měsíc bez zavaření,nekazí se.
Kdo chce zelí uchovat po delší dobu, lze jej zavařit při teplotě 80°C po dobu 20 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.