Zapečená krkovička po valašsku
podle paní Hanky z Chebu
Suroviny:
600g libové krkovičky
sůl, pepř
80g anglické slaniny
80g šunky
250g sterilovaného leča
2 lžíce ztuženého tuku
100g strouhaného sýra
200ml sladké smetany
Postup:
Nasekané řízky z krkovičky lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme. Na řízky poklademe plátky anglické slaniny, šunky, lžíci sterilovaného leča a vložíme do tukem vymazaného pekáče. Řízky posypeme strouhaným sýrem, zalijeme smetanou a pečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka asi 30 minut.
Přílohy: vařené, opečené brambory, krokety, bramborová kaše, zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.