Výtěžek z adventního koncertu byl rekordní. V Chebu poslouží na rozšíření služeb mobilního hospice

9. prosinec 2021

Velké překvapení přinesl do hospice svatého Jiří v Chebu nedělní Adventní koncert České televize. Díky štědrosti dárců se podařilo vybrat nejvyšší částku v historii.

Hospic svatého Jiří v Chebu poskytuje od roku 2014 mobilní hospicovou péči v Karlovarském a Plzeňském kraji. Pečoval už o téměř tisíc klientů a zájem o pomoc se neustále zvyšuje. Služby proto rozšíří o dětskou paliativní a perinatální péči.

Adventní koncert nakonec vynesl částku 2,8 milionu korun. Protože ale sbírka stále pokračuje, nejde o konečnou sumu. Zájemci mohou přispět formou dárcovské SMS, zasláním konkrétní částky na transparentní účet nebo prostřednictvím call centra během vysílání.

Jak přispět?

  • Odešlete dárcovskou SMS ve tvaru DMS ADVENT 30 nebo DMS ADVENT 60 nebo DMS ADVENT 90 na telefonní číslo 87 777. Cena DMS je 30 nebo 60 nebo 90 korun.
  • Číslo transparentního účtu Adventních koncertů: 692 692 692/0800
  • Přispět můžete i prostřednictvím call centra během vysílání

Jedná se o rekordní výtěžek ve více než třicetileté historii přímých přenosů adventních koncertů. Chebský hospic použije peníze na rozšíření služeb, a to mobilních hospiců v Chebu i v Tachově.      

Jak to vypadalo v zákulisí a jak probíhalo samotné natáčení? A kam přesně výtěžek poputuje?

Poslechněte si celý rozhovor s ředitelkou hospice svatého Jiří v Chebu Alenou Votavovou a vedoucí lékařkou Lenkou Urbánkovou!

Spustit audio

Související