Velikonoce v Karlovarském kraji nabídnou akce pro děti i koncerty

29. březen 2018 15:50
Zprávy

Nabídka velikonočních akcí v Karlovarském kraji je omezená. Nicméně lze si vybrat lze z hudebních a církevních událostí i akcí pro děti.

Už v pátek budou mít děti a mládež příležitost oslavit Velikonoce v amfiteátru v Lokti. Připraveno je například hledání vajíček nebo pohádková cesta. Vyzkoušet si ale bude možné i lukostřelbu, sjezd na laně nebo workshop parkouru a juda.

Od soboty do pondělí se budou Velikonoce slavit v parku miniatur Boheminium v Mariánských Lázních. V sobotu bude na programu pletení pomlázky a barvení vajíček.

„Celou neděli máme den otevřených dveří v naší modelářské dílně. Budeme prezentovat postup výroby modelů, materiály a všechny techniky, které používáme při výrobě miniatur. Již od dopoledne uvidíte také dva nové modely, ještě před jejich slavnostním odhalením. Jedná se o opravdové lahůdky - již neexistující řetězový most v Lokti a Ladův kostelík v Hrusicích," uvedl za park Boheminium Tomáš Slifka.

Velikonoční program s tvořivými dílnami pro děti bude pokračovat i v pondělí.

Velikonoce s předstihem v sobotu oslavilo chebské muzeum. Tradiční a hojně navštěvovaný jarmark nabídl bohatý výběr řemeslných výrobků, dílen a kulturních vystoupení.

K nejvýznamnějším křesťanským svátkům pořadatelé v kraji uspořádali i několik koncertů. Velikonoční koncert bude mít Západočeský symfonický orchestr v Mariánských Lázních, v klášterním areálu v Ostrově zase vystoupí v pátek František Nedvěd mladší a Martin Rous.

Návštěvníci tepelského kláštera budou mít o Velikonocích možnost kromě pravidelných prohlídek barokního kláštera zúčastnit se i velikonočních bohoslužeb.

zdroj: ČTK
Spustit audio