V Klášterci nad Ohří končí výroba porcelánu, firma propustí desítky lidí

22. září 2023 10:00

Demontováním zařízení končí část výroby v porcelánce v Klášterci nad Ohří. Firmě ubyly zakázky, i kvůli tomu propustí přibližně 40 lidí.

Porcelánka Thun 1794 uzavírá v závodu v Klášterci nad Ohří výrobu. Přesouvá ji do hlavního podniku v Nové Roli. Podle vedení společnosti je to kvůli výraznému poklesu tržeb.

V továrně tak zůstane jen dekorování, pálení a balení polotovarů z provozů Lesov a Nová Role. Z původních asi 180 zaměstnanců dostalo výpověď 38 lidí.

Podle generálního ředitele společnosti Vlastimila Argmanna firma nedostala od státu žádnou podporu v době dočasně snížené poptávky. Ukončení výroby porcelánu v Klášterci proto nebude dočasné, ale definitivní.

„Je to nepříjemné, pro mě i osobně. V hale o velikosti 196 na 70 metrů se vyrábí tak ve třetině. Dál už provoz nelze zachovat. Odstupné nás bude stát asi dva miliony korun," doplnil Argmann.

Na celkový počet zaměstnanců firmy, která má hlavní závod v Nové Roli, to zásadní vliv mít nebude. Společnost bude mít nadále zhruba 460 až 480 zaměstnanců.

Spustit audio

Související