Porcelánka v Nové Roli plánuje další opatření kvůli vysokým cenám za energie

Náhradní zdroje tepla nebo celozávodní dovolenou plánuje porcelánka Thun 1794 v Nové Roli na Karlovarsku v rámci dalších úsporných opatření. I když se firmy týká zastropování cen energií, letošní rok bude pro ni těžký.

I přes zastropování cen za energie zaplatí třeba porcelánka Thun 1794 v Nové Roli daleko vyšší cenu než loni. Plánuje proto další úsporná opatření. Podle vedení společnosti bude letošní rok velmi těžký. Propouštění ale neplánuje. Například v únoru budou mít zaměstnanci celozávodní dovolenou. Aby firma ušetřila spotřebu, upravila pro začátek roku strategii výroby.

 „Zastropované ceny jsou ještě furt enormně vysoký. Musíme se s tím nějak poprat. Cílem je ušetřit co nejvíc energie. Čerpáme ze skladů, který máme běžně na tři až čtyři měsíce, abychom nemuseli vyrábět další zboží. Budeme čekat na to, až přijdou nové zakázky a pak budeme vyrábět zase zboží na konkrétní zakázky. Tím bychom měli ušetřit přes tu zimu nějakou energii,“ uvedl generální ředitel Vlastimil Argman.

Za loňský rok zaplatila společnost na energiích 30 milionů korun, letos to bude až 150 milionů. Aby získala podporu od státu, v rámci zastropování cen, musí ještě dalších 20 procent za energie ušetřit. 

Spustit audio

Související