V Karlových Varech dokončili rekonstrukci Třeboňské ulice, přibyla i parkovací místa

23. červen 2024 12:00

Karlovy Vary dokončily rekonstrukci části Třeboňské ulice. Komunikace ve čtvrti s nízkými bytovými domy a rodinnými domy byla už téměř nefunkční, chyběla parkovací místa a i veřejné osvětlení potřebovalo vyměnit.

Práce začaly loni na podzim a stály celkově téměř 7 milionů korun bez DPH. Při rekonstrukci museli stavbaři komunikaci upravit do hloubky, protože byly potřeba zmodernizovat i inženýrské sítě, které pod ní vedou.

„Ten stav byl dlouhodobě neutěšený. Od té doby, kdy tu začala výstavba domů, tak sem vedla jen zpevněná cesta. My jsme věděli už dlouho, že je to neudržitelné. Ale čekali jsme na vydání stavebního povolení a samozřejmě na alokaci patřičných prostředků," uvedl radní Petr Bursík.

Pro obyvatele Třeboňské ulice bude zásadní nejen výrazná změna kvality silnice, ale i to, že vznikla parkovací stání. Dosud lidé parkovali nahodile a na nezpevněných plochách podél silnice.

Parkovací místa jsou vydlážděná tak, aby propouštěla vodu, která tak nebude zbytečně odtékat do kanalizace, ale naopak pomůže se zavlažováním okolní zeleně. Nedílnou součástí stavby byly i úpravy zeleně, zejména trávníků kolem komunikací.

Letos nejde o jedinou celkovou rekonstrukci veřejných komunikací v Karlových Varech. Opravou prochází i ulice U Spořitelny, kde se také práce zaměřily hlavně na úpravy parkování. Pracuje se také v Modenské ulici v Doubí a ve stejné čtvrti se připravuje výběr dodavatele na rekonstrukci Sokolské ulice.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio