Tvarohové koblihy

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky

Suroviny:



250 g polohrubé mouky
1 kávová lžička jedlé sody
1 balíček měkkého tvarohu (250 g)
2 kávové lžičky moučkového cukru
2 vejce
1 polévková lžíce mléka nebo vody
sůl
marmeláda
olej na smažení
moučkový cukr na posypání


Postup:



Z mouky, do které jsme promíchali jedlou sodu, tvaroh, vejce, cukr, mléko a sůl vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále ho rozválíme na 1 cm vysoký plát a vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 5 cm. Na každém kolečku vytlačíme palcem důlek a právě touto stranou dáme do rozpáleného oleje. Koblihy smažíme dozlatova z obou stran.
Hotové koblihy dáme na talíř nebo tác, důlky vyplníme marmeládou a pocukrujeme.


Celková doba přípravy je cca 50 minut
Cca 15 – 20 koblih

autor: posluchač