Stars by Tono Stano. Nová výstava představuje fotografie těch největších festivalových hostů

4. červenec 2024 09:00

Známé hosty Mezinárodního filmového festivalu za posledních 30 let připomíná v Karlových Varech nová výstava. Vznikla v secesním paláci Sparkasse na Divadelním náměstí.

John Travolta, Morgan Freeman, ale třeba i Jiří Macháček teď mají další společnou věc. Jejich portréty najdete na nové výstavě v secesním paláci Sparkasse v Karlových Varech.

Fotografie pro unikátní expozici dodal světoznámý fotograf Tono Stano. Ten už desítky let fotí populární hosty světoznámé filmové přehlídky.

Unikátní expozice fotografií představuje veřejnosti tradiční i dosud nezveřejněné snímky významných hostů Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, které vznikly v průběhu mnoha let.

Výstava Stars by Tono Stano představuje veřejnosti tradiční i dosud nezveřejněné snímky významných hostů Mezinárodního filmového festivalu

Mezi nejslavnější jména zachycená na jeho fotografiích patří Uma Thurman, Willem Dafoe, Jude Law, Woody Harrelson, John Malkovich, Scarlett Johansson, Sharon Stone a mnoho dalších. Z tuzemský hvězd je to Pavel Liška, Aňa Geislerová nebo Ivan Trojan.

Unikátní výstava má název Stars by Tono Stano a obsahuje téměř 70 fotografií. V budově Sparkasse u Vřídla zůstane celoročně.

Fotograf slíbil, že touto výstavou jeho dlouhá spolupráce s filmovým festivalem nekončí. I letos plánuje zachytit hlavní hvězdy festivalu, včetně Vigga Mortensena. Je tak pravděpodobné, že se výstava bude nadále rozšiřovat.

autoři: Dominik Hron , Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související